LA NOCHE AMERICANA

Director: François Truffaut

Actors:     François Truffaut

                   Jean Pierre Leaud

                   Dani

                   Jacqueline Bisset

                  Valentina Cortese

                  Jean Pierre Aumont

Any: 1973

Títol original: La nuit americaine

Nacionalitat: França

 Tendència: Nouvelle vague

 

La noche americana : Cartel François Truffaut

 

ARGUMENT

Ferrand (François Truffaut) dirigeix una pel•lícula. Una parella coneix als pares del director. La noia s’ enamora del sogre i fuig amb ell. El marit no para fins a trobar el pare i matar-lo com a venjança. En mig assistim a la filmació, a la relació dels protagonistes, un jove insegur, Alphonse (Jean Pierre Leaud) amb Liliane (Dani), la script i com aquesta l’ abandona i Julie Baker (Jacqueline Bisset), l’ actriu principal el consola.

Veurem com Severine (Valentina Cortese), una veterana que ha treballat fa anys a Hollywood te problemes per memoritzar el paper i com Alexandre (Jean Pierre Aumont) no pot acabar la pel•lícula al morir en un accident de tràfic.

 

 

COMENTARI

Cine dins del cine. Truffaut filma una pel•lícula en la que ens mostra tots aquells que conformen el món de l’ art de la imatge, rodant un film. Joc de miralls i homenatge al cinema en el que el director fa palès el seu gran amor per la professió. El cine és més important que la vida?.

El cine, el treball per acabar una pel•lícula és més important que l’ amor?. Truffaut mostra plenament les bambolines del rodatge, com es succeeixen els amors i els desamors, els afectes i desafectes que es van creant i com incideixen i canvien el transcurs del film.

El paper del director per estimular o amansir als actors, la paciència, la subtilesa, l’ eficàcia per mostrar a la gent un producte acabat, l’ engany que te que tenir veritat. “La noche americana” és quan es roda de dia una escena nocturna, és doncs, com el cinema mateix, la culminació de la falsedat. L’ engany per transformar la mentida en veritat, la pluja quan fa sol, la neu quan el terra és sec, la trampa i la impostura que porten a gaudir d’una història com si fos realitat.

Truffaut fa el paper de si mateix com a director i es mostra en les escenes en blanc i negre, quan un nen arriba a un cine tancat i a través de les reixes s’ apodera dels cartells de “Ciudadano Kane”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.