REGRESO AL FUTURO

Regreso_al_futuro-912639938-large

 

Director: Robert Zemeckis

Actors: Michael Fox

               Christopher Lloyd

               Lea Thompson

Any: 1985

Títol original: Back to the future

Nacionalitat: USA

Gènere: Ciència ficció

 

ARGUMENT

Marty McFly (Michael Fox) és un noi normal, que estudia, té novia i viu a casa els seus pares.

El que el fa diferent és la seva amistat amb el Doctor Brown (Christopher LLoyd), un inventor dedicat a l’ experimentació; el seu nou invent és un condensador que permet realitzar un viatge a través del temps.

Doc necessita plutoni per activar una reacció nuclear que activi el seu descobriment i aquest element radioactiu l’ ha robat a un grup libi.

Després d’ una primera prova satisfactòria amb Einstein, el gos del noi, i quan intenta provar per si mateix els efectes de la troballa, apareixen les víctimes del seu robatori, el grup libi, i el maten.

Marty, perseguit pels terroristes, entra en el vehicle del temps i es disposa a aterrar en el futur però un error en el comandament fa que el noi vagi a parar al passat, en concret al 1955, trenta anys abans.

Per sortir del mal pas intenta buscar a Doc, que en aquell moment és un jove investigador però amb qui primer es troba és amb George Mc Fly, el seu pare, un jove sense personalitat, que es deixa dominar pels trinxeraires del barri.

Marty va a parar a casa de la família de la seva futura mare, Lorraine (Lea Thompson), una jove ben disposada que li va al darrera.

A la fi Marty troba a Doc i li demana ajut per tornar a l’ època de la que ha sortit, 1985, però el noi es troba amb un problema afegit, entre els seus futurs pares no hi ha cap química, té que aconseguir que s’ enamorin i es converteixin en parella. Si canvia la realitat, canviarà també el futur i ell desapareixerà.

El problema afegit és que Lorraine, la seva futura mare ,està enamorada de Marty, el seu futur fill i no de George, el seu futur marit.

El noi finalment pot concertar una cita entre George i Lorraine, el primer venç la seva timidesa i s’ enfronta al pinxo que assetja a la noia, guanyant-se l’ admiració d’ ella.

Marty, que coneix el que passarà, apercebéix a Doc que un llamp esclatarà sobre l’ església, aquesta electricitat pot propiciar el funcionament dels mecanismes per tornar al futur.

Quan ho aconsegueix se n’ adona que Doc no ha mort, portava una armilla anti bales gràcies a la informació que Marty li va proporcionar en el seu viatge en el passat.

Doc incentiva al noi perquè marxin, ara si, cap el futur.

REGRESO

COMENTARI

     Enginyós film de ciència ficció , degut al seu gran èxit es van realitzar dues seqüeles més.

Un home inventa una màquina del temps per anar al futur, en realitat la persona que la prova marxa cap el passat i té que aconseguir no interferir en els successos d’ aquells temps per què es repeteixin i ell pugui ser el mateix que ara és.

La interferència es farà en positiu, Marty anima al seu futur pare a ser un home fort i valerós i quan torna a la realitat els seus progenitors s’ han convertit, i el personatge tímid i insegur que era el pare s’ ha transformat en un home d’ èxit i la mare, abans insatisfeta i amargada, és ara una dona enamorada.

La pel·lícula recrea aspectes clàssics de la ciència ficció com el viatge en el temps al passat, per canviar o modificar els esdeveniments del present i adaptar-los a voluntat , un tema força tocat en aquest tipus de narrativa, des de H.G. Wells a Stephen King.

Però l’ èxit del film passa també per combinar els elements fantàstics amb la comèdia adolescent, l’ enfrontament amb els brètols que assetgen al pare, l’ enamorament amb Lorraine, amb el contundent equivoc de que és la seva futura mare, etc.

“Regreso al futuro” es converteix també en una pel·lícula d’ acció i aventures, quan els protagonistes són perseguits pels terroristes libis o quan Doc busca connectar el mecanisme que portarà al seu jove amic al futur, perillosament penjat de la torre del rellotge.

Tot és complementa amb el pas per la comèdia extravagant tipus “El professor chiflado”, amb la presència de Doc el típic científic boig.

La cinta la produeix Steven Spielberg en un tipic de relat molt proper als seus interessos, combinació d’ aventures i ciència ficció amb un relat sobre la família americana, l’ amistat, l’ adolescència i la sentimentalitat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.